O‘ZBAKISTON TURIZMIDA XAVFSIZLIK: MUAMMOLAR, YECHIMLAR VA XALQARO TAJRIBALARDAN FOYDALANISH IMKONIYATLARI - Azizova Nazira; Ubaydullaxonova Munisa (University Research Base, 2025)
Ushbu maqolada turizmda xavfsizlik masalalariga e’tibor qaratilib, sayyohlarning xavfsizligini ta’minlash bo‘yicha mavjud muammolar va ularning yechimlari tahlil qilinadi. Zamonaviy turizm sanoatida xavfsizlik nafaqat sayyohlar uchun, balki mamlakat iqtisodiy barqarorligi va turizm sohasi rivoji uchun ham muhim ahamiyat kasb etadi.