O‘ZBEKISTONDA TURIZMNI RIVOJLANTIRISHDA INNOVATSION TASHKILIY-IQTISODIY MEXANIZMLARNING ROLI - Oppoqxonov, Nurmuhammad (University Research Base, 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekistonda turizmni rivojlantirishda innovatsion iqtisodiy mexanizmlarning ahamiyati tahlil qilinadi. Xususan, davlat-xususiy sheriklik (DXSh), yashil obligatsiyalar, turizm investitsiya fondlari va kraudfanding kabi iqtisodiy mexanizmlarning turizm infratuzilmasini yaxshilash, xususiy sektor ishtirokini kengaytirish va barqarorlikni oshirishdagi roli ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, zamonaviy iqtisodiy mexanizmlar orqali Oʻzbekiston turizm sohasi global raqobatbardoshlikni oshirish va barqaror rivojlanishga erishishda katta imkoniyatlarga ega.