BАRQАROR TURIZMNI RIVOJLАNTIRISHDА EKOLOGIK YONDАSHUVLАR - Астанакулов, Олим (University Research Base, 2025)
Мазкур мақолада барқарор туризмни ривожлантиришда экологик ёндашувларнинг аҳамияти, уларни амалга ошириш механизмлари ва амалий натижалари таҳлил қилинади. Туризм соҳасида экологик тамойилларни қўллаш атроф-муҳитни муҳофаза қилиш, табиий ресурслардан оқилона фойдаланиш, биохилма-хилликни сақлаб қолиш ва маҳаллий аҳоли фаровонлигини оширишда муҳим омил ҳисобланади. Мақолада экологик туризмни қўллаб-қувватлаш, углерод изини камайтириш, қайта тикланувчи энергия манбаларидан фойдаланиш, экологик инфратузилмани такомиллаштириш ва чиқиндиларни камайтириш бўйича турли мамлакатлардаги тажрибалар таҳлил қилинади. Шунингдек, Ўзбекистонда барқарор туризмни ривожлантиришга қаратилган экологик ёндашувларни жорий этиш имкониятлари, иқтисодий ва ижтимоий жиҳатлари ҳамда ушбу соҳадаги долзарб муаммолар ўрганилади.