ADABIY TURIZIM VA UNI RIVOJLANTIRISH ISTIQBOLLARI - Po‘latova , Ruxshonaxon (University Research Base, 2025)
Maqolada adabiy turizmning mohiyati, uning madaniy va iqtisodiy ahamiyati hamda rivojlantirish istiqbollari tahlil qilinadi. O‘zbekistonda adabiy turizm uchun mavjud salohiyat va imkoniyatlar, yozuvchilarning hayoti bilan bog‘liq muqaddas maskanlarning turizm markazlariga aylantirilishi muhokama qilinadi. Shuningdek, zamonaviy texnologiyalar, marketing strategiyalari va xalqaro hamkorlikning ahamiyati yoritiladi. Tadqiqot natijalari asosida adabiy turizmni rivojlantirish bo‘yicha taklif va tavsiyalar beriladi. Ushbu ish adabiyot ixlosmandlari, tadqiqotchilar va turizm sohasi mutaxassislari uchun foydali manba bo‘ladi. Shuningdek, zamonaviy texnologiyalar, marketing strategiyalari va xalqaro hamkorlikning bu sohadagi o‘rni keng yoritiladi. Bunday ilmiy ishlar adabiyot ixlosmandlari, tadqiqotchilar va turizm sohasi mutaxassislari uchun muhim nazariy va amaliy manba bo‘lib xizmat qiladi.