ADABIY MEROSNI SAQLASH ORQALI ADABIY TURIZMNI RIVOJLANTIRISH - Melikuziev , Umarjon (University Research Base, 2025)
Mazkur maqolada Qoqon shahrining turistik quvvati va shahardagi turistik ob’ektlarning qisqacha tarixi va tahlili haqida ma’lumot berilgan. Adabiy turizmning rivojidagi imkoniyatlar va Mirzo Hayrullo Xo‘qandiy adabiy me’rosining turizm sohasidagi o‘rni haqida so‘z yuritiladi. Adabiy turizmni yanada rivojlantirish uchun qilinishi kerak bo‘lgan ishlar haqida fikr bildiriladi.