YASHIL IQTISODIYOTGA O’TISH JARAYONIDA SANOAT KORXONALARIDA RISKLARNI KAMAYTIRISH IMKONIYATLARI - Maxmudov, Shoxruxbek (University Research Base, 2025)
Ushbu maqolada yashil iqtisodiyotga o'tish jarayonida sanoat korxonalarida yuzaga keladigan ekologik, iqtisodiy va texnologik risklarni kamaytirish imkoniyatlari o‘rganiladi. Tadqiqotda ishlab chiqarish jarayonlarini barqarorlashtirish, energiya samaradorligini oshirish, chiqindilarni kamaytirish va innovatsion texnologiyalarni joriy etishning ahamiyati tahlil qilinadi. Muallif tomonidan taklif etilgan chora-tadbirlar sanoat korxonalarining raqobatbardoshligini oshirish va ekologik xavflarni minimallashtirishga xizmat qiladi.