MEHMONXONA SANOATIDA INKLYUZIV TURIZMNI RIVOJLANTIRISH ISTIQBOLLARI - Rasulova, Xonzodabegim (University Research Base, 2025)
Ushbu tezisda mehmonxona sanoatida inklyuziv turizmni rivojlantirish istiqbollari tahlil qilinadi. Inklyuziv turizm barcha sayyohlar, jumladan, jismoniy imkoniyati cheklangan shaxslar, keksa yoshdagilar va bolali oilalar uchun qulay sharoit yaratishga qaratilgan muhim yo‘nalish hisoblanadi. Tadqiqot davomida mehmonxona infratuzilmasini moslashtirish, xizmat ko‘rsatish tizimini rivojlantirish, maxsus transport va logistika imkoniyatlarini kengaytirish, turistik ob’ektlarda inklyuzivlikni ta’minlash hamda xodimlarning maxsus tayyorgarligini oshirish kabi asosiy omillar o‘rganildi. O‘zbekistonda mehmonxona sanoatida inklyuziv turizmni rivojlantirish borasida amalga oshirilayotgan islohotlar va tashabbuslar ham tahlil qilinib, kelajakda bu sohani rivojlantirish bo‘yicha tavsiyalar berildi. Maqolada inklyuziv turizmning nafaqat ijtimoiy ahamiyati, balki iqtisodiy jihatdan ham foydali ekanligi ta’kidlangan.