MEHMONDO‘STLIK SANOATINING HUDUDIY IQTISODIY RIVOJLANISHGA TA’SIRI: O‘ZBEKISTON TAJRIBASI - Jo‘rayev, Umidjon; Mirboboyeva, Parizoda (University Research Base, 2025)
Mazkur maqolada mehmondo‘stlik sanoatining hududiy iqtisodiy rivojlanishga ta’siri tahlil qilinadi. Mehmonxonalar, restoranlar va turizm xizmatlari hududiy iqtisodiy faollikni oshirib, ish o‘rinlari yaratish, infratuzilmani rivojlantirish va investitsiyalarni jalb etishda muhim rol o‘ynaydi. O‘zbekiston tajribasi misolida mehmondo‘stlik sanoati turli viloyatlarning iqtisodiy taraqqiyotiga qanday ta’sir qilayotgani ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotda hududiy farqlar, mehmondo‘stlik sohasi investitsion jozibadorligi va barqaror rivojlanish omillari tahlil qilinadi. Olingan natijalar hududiy turizm strategiyalarini shakllantirishda amaliy ahamiyatga ega.