BARQAROR MEHMONDO‘STLIK VA HUDUDIY RIVOJLANISH: RAQAMLI IQTISODIYOTNING EKOLOGIK BARQAROR TURIZMGA TA’SIRI - Farmonov, Ilhomjon; Mirboboyeva, Parizoda (University Research Base, 2025)
Ushbu maqolada barqaror mehmondo‘stlikning hududiy rivojlanish va ekologik barqarorlikka ta’siri tahlil qilinadi. Turizm sohasida raqamli iqtisodiyotning roli, aqlli texnologiyalar va innovatsion yechimlarning ekologik barqarorlikka qo‘shayotgan hissasi ko‘rib chiqiladi. Raqamli platformalar, IoT, sun’iy intellekt va blokcheyn texnologiyalari barqaror turizmni rivojlantirishda qanday imkoniyatlar yaratayotgani muhokama qilinadi. Tadqiqot natijalari barqaror infratuzilmani rivojlantirishda innovatsion yondashuvlarning samaradorligini ko‘rsatadi.