RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR VA MEHMONDO’STLIK SANOATI: TURIZM RESURSLARIGA TA’SIR ETUVCHI TASHQI OMILLAR - Mexmonaliyev, Ulug’bek; Sharipova, Hadichabibi (University Research Base, 2025)
Bugungi kunda raqamli texnologiyalar mehmondo‘stlik sanoati va turizm sektorida muhim o‘rin egallab, hududiy rivojlanishga ijobiy ta’sir ko‘rsatmoqda. Zamonaviy axborot texnologiyalari mijozlarga xizmat ko‘rsatish sifatini oshirish, biznes jarayonlarini avtomatlashtirish va hududiy iqtisodiy o‘sishni tezlashtirishga yordam bermoqda. Ushbu maqolada mehmondo‘stlik sohasida sun’iy intellekt, onlayn rezervatsiya, raqamli marketing va aqlli shahar texnologiyalarining ahamiyati tahlil qilinadi.