XUDOYORXON O‘RDASINING MADANIY TURIZM RIVOJLANISHIDAGI AHAMIYATI - Umarov, Omonjon; Chinberdieva, Zarnigor (University Research Base, 2025)
Xudoyorxon Farg’ona viloyatining eng muhim tarixiy va madaniy yodgorliklaridan biri bo'lib, O'rta asrlar me'morchiligi va san'ati bilan ajralib turadi. O'rdaning ahamiyati nafaqat arxitektura va tarixda, balki turizm sohasida ham o'z o'rnini topgan. Tezisda Xudoyorxon O'rdasining turizm rivojlanishiga qo'shgan hissasi tahlil qilinadi, bu o'z ichiga O'rdaning tarixiy ahamiyati, me'moriy xususiyatlari, sayyohlarni jalb qilishdagi roli va mahalliy aholi bilan hamkorlikni o'z ichiga oladi. O'rdaning hozirgi kunda turizm infratuzilmasi va sayyohlarni jalb qilishda qanday o'zgarishlar yuz berayotgani ko'rib chiqiladi. Xudoyorxon O'rdasining turizm sohasiga qo'shgan hissasini baholash orqali, uning rivojlanish istiqbollari ham o'rganiladi. Bu tezis Xudoyorxon o'rdasining o'ziga xos jihatlarini aniqlash va uning turizm sohasidagi ahamiyatini ko'rsatish maqsadida yozilgan.