O‘ZBEKISTONDA SHAHRSOZLIK VA TURIZM INFRATUZILMASINI BARQAROR RIVOJLANTIRISH: TENDENSIYALAR VA ISTIQBOLLAR - Isroilova , Ma’rifatxon; Mo‘minova, Kanizaxon (University Research Base, 2025)
Ushbu tezis O‘zbekistonda shaharsozlik va turizm infratuzilmasini barqaror rivojlantirish yo‘nalishidagi asosiy tendensiyalarni va istiqbollarni tahlil qiladi. Mamlakatda turizmning o‘sishi va shahar infratuzilmasining yangilanishi davlat siyosatining muhim yo‘nalishlaridan biridir. Tezisda, Toshkent, Samarqand, Buxoro kabi yirik shaharlar misolida, turizm infratuzilmasining holati va rivojlanish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, ekologik barqarorlik, aqlli shaharlar va yashil texnologiyalarning integratsiyasi haqida so‘z yuritiladi.Shaharsozlikda davlat-xususiy sheriklik modeli va turizm infratuzilmasining rivojlanishi bo‘yicha amalga oshirilgan chora-tadbirlar hamda ulardan olingan tajribalar tahlil qilinadi. Tezisda transport tizimi, mehmonxona va xizmat ko‘rsatish infratuzilmasini yaxshilash, shaharlararo aloqalarni mustahkamlash kabi masalalar yoritiladi.Yuqorida keltirilgan tavsiyalar O‘zbekistonning turizm sohasidagi raqobatbardoshligini oshirishga, shaharsozlikda barqaror rivojlanish va madaniy merosni saqlashga xizmat qiladi.