SHAHARSOZLIKDA TURIZM UCHUN QULAY INFRATUZILMA YARATISH: XORIJIY TAJRIBALAR - Toshtemirov, Abduvalixon (University Research Base, 2025)
Maqola shaharsozlik va turizm infratuzilmasi o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlikni tahlil qilishni maqsad qilgan. Xorijiy tajribalarga asoslanib, turizmni rivojlantirishda shaharsozlikning muhim roli va infratuzilmaning ahamiyati ko‘rsatilgan. Maqolada shaharsozlikni turizmni qo‘llab-quvvatlaydigan tarzda rivojlantirishga oid innovatsion yondashuvlar, aqlli shaharlar, transport tizimlarining integratsiyasi, yashil infratuzilma va barqaror turizmning roliga alohida e'tibor qaratilgan. Maqolada, ayniqsa, Yevropa, Osiyo va AQSh kabi rivojlangan mamlakatlarning shaharsozlik amaliyotlari misolida, turizm uchun qulay infratuzilma yaratishning eng samarali usullari tahlil qilinadi. Turistik sohalarda yashil energiya va ekologik yondashuvlarning qo‘llanilishi, shuningdek, turizmni rivojlantirishda davlat va xususiy sektor hamkorligi masalalari o‘rganiladi. Ushbu tadqiqotda shaharsozlikning zamonaviy texnologiyalar bilan uyg‘unlashuvi va turizmni barqaror rivojlantirish uchun zarur bo‘lgan infratuzilma elementlari haqida tahlillar keltirilgan.