INKLYUZIV TURIZM INFRATUZILMASINI RIVOJLANTIRISHNING ILG’OR XORIJ TAJRIBALARI - Sharipov, Bekzod (University Research Base, 2025)
Ushbu tadqiqot ishida xorijiy olimlarning inklyuziv turizm destinatsiyalari infratuzilmasini o‘rganishga oid tadqiqot ishlari o‘rganildi, Kaliforniya Universiteti (Berkeley) qoshidagi “Ajratish va tegishlilik instituti”(Othering & Belonging Institute) inklyuziv destinatsiyalar borasidagi tadqiqotlari asosida 2024-yilgi dunyo mamlakatlari inklyuzivlik indeksi natijalari tahlil qilindi. Yevropa davlatlarining rivojlangan turizm infratuzilmasini inklyuziv sharoitlar mavjudligi nuqtai nazaridan o‘rganish maqsadida 20 ta poytaxt shaharlarning joylashtirish vositalarini booking.com sayti orqali, dunyo bo‘ylab turli bozorlar, sanoat, iqtisodiyot sohalari va iste'molchilar xususida ma’lumotlar va tahlillar o‘tkazuvchi yetakchi tashkilot “Euromonitor International” 2024-yilda taqdim etgan ma’lumotlarga asosan eng yaxshi turizm destinatsiyalari joylashtirish vositalarining “Agoda” platformasi orqali qiyosiy tahlillari amalga oshirildi.