TURISTIK INFRATUZILMANI RIVOJLANTIRISHDA ZIYORAT TURIZMI RESURSLARIDAN SAMARALI FOYDALANISH: XORIJIY TAJRIBA VA INNOVATSION YONDASHUVLAR - Soxibova, Muslimaxon (University Research Base, 2025)
Ushbu maqolada turistik infratuzilmani rivojlantirish jarayonida ziyorat turizmi resurslaridan samarali foydalanish masalasi yoritiladi. Ziyorat turizmi faqat diniy sayohatlar bilan cheklanib qolmay, balki turistik infratuzilmaning jadal rivojlanishiga ham xizmat qiladi. Maqolada xorijiy davlatlarning ilg‘or tajribalari, xususan, Indoneziya va Malayziya kabi mamlakatlarda ziyorat turizmini rivojlantirish bo‘yicha qo‘llanilgan strategiyalar tahlil qilinadi. Shuningdek, innovatsion yondashuvlar, jumladan, raqamli xizmatlar, aqlli infratuzilma, ekologik barqarorlik tamoyillari va zamonaviy transport tizimlarining ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Maqolada O‘zbekistonda ziyorat turizmi infratuzilmasini rivojlantirish istiqbollari, xorijiy tajribani moslashtirish va milliy turizm sektorini modernizatsiya qilish bo‘yicha takliflar ilgari surildi.