MICE TURIZMINI RIVOJLANTIRISH UCHUN INFRATUZILMANING AHAMIYATI - Madrimova, Aziza (University Research Base, 2025)
Ushbu tezisda, MICE (Meeting, Incentive, Conference, and Exhibition) turizmini rivojlantirishda infratuzilmaning ahamiyati tahlil qilinadi. MICE turizmi — bu xalqaro va mahalliy miqyosda biznes va turizmning integratsiyalashgan shakli bo‘lib, uning muvaffaqiyatli rivojlanishi uchun samarali infratuzilma zarur. Infratuzilma, masalan, transport tizimi, mehmonxona va konferensiya markazlari, aloqa va internet xizmatlari kabi asosiy komponentlar, turizmning ushbu tarmog‘ini jadal rivojlantirishda muhim rol o‘ynaydi. Maqola, infratuzilmaning to‘g‘ri shakllantirilishi MICE turizmiga bo‘lgan talabni oshirishi va mahalliy iqtisodiyotni mustahkamlashga qanday yordam berishini ko‘rsatib o‘tadi. Shuningdek, dunyo miqyosidagi muvaffaqiyatli misollarni tahlil qilgan holda, O‘zbekiston kabi rivojlanayotgan mamlakatlar uchun infratuzilmaning o‘rni va roli haqida ham fikrlar bildiradi.