SHAHARSOZLIKDA INNOVATSION YONDASHUVLAR - Raximov, Sherbek (University Research Base, 2025)
Maqola shaharsozlikda innovatsion yondashuvlarning ahamiyati, imkoniyatlari va ularni amalga oshirishdagi muammolarga bag‘ishlangan. Aqlli shaharlar (Smart Cities), ekologik toza energiya manbalari, suv va chiqindilarni samarali boshqarish kabi innovatsion yondashuvlar shaharlarning rivojining asosidir. Maqolada Singapur, Dubay va Kopengagen kabi shaharlarning barqaror rivojlanish strategiyalari tahlil qilinib, ularning tajribasini boshqa shaharlarga qo‘llash imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan. Innovatsion texnologiyalarning shaharsozlikda muvaffaqiyatli qo‘llanishi uchun davlat, xususiy sektor va jamiyatning birgalikdagi saʼy-harakatlari zarurligi taʼkidlangan. Shuningdek, ekologik barqarorlik, ijtimoiy innovatsiyalar va raqamli texnologiyalarning urbanizatsiyaga taʼsiri muhokama qilingan.