TURIZM SOHASIDA FRANCHAYZING ASOSIDA MARKETING TADQIQOTLARI VA INNOVATSION BIZNES-MODELLARNI TADQIQ QILISH YO‘LLARI - Xodjayev, Anvar (University Research Base, 2025)
Ushbu tezis turizm sohasida franchayzing asosida marketing tadqiqotlari va innovatsion biznes-modellarni tadqiq qilish yo‘llariga bag‘ishlangan. Unda franchayzingning turizm sohasidagi ahamiyati, bozor talabini o‘rganish, raqobat muhitini tahlil qilish va mijozlar xatti-harakatlarini o‘rganish kabi marketing tadqiqotlari usullari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, raqamli transformatsiya, barqaror turizm va shaxsiylashtirilgan xizmatlar kabi innovatsion biznes-modellarning franchayzingdagi o‘rni tahlil qilingan.Tezisda franchayzingda muvaffaqiyatli marketing strategiyalarini ishlab chiqishning asosiy bosqichlari ham yoritilgan.