TURIZMDA TADBIRKORLIK VA TIJORAT FAOLIYATINI AMALGA OSHIRISH MUAMMOLARI - Tuxtasinova, Muhayyo Mirzasultonovna (University Research Base, 2025)
Ushbu maqola turizmda tadbirkorlik va tijorat faoliyatini amalga oshirishda duch kelinadigan asosiy muammolarni o'rganadi. Turizm sektori iqtisodiy rivojlanish va ish o'rinlari yaratishda muhim ahamiyatga ega bo'lsada, bu sohada tadbirkorlikni rivojlantirishda bir qator qiyinchiliklar mavjud. Maqolada bozorni tushunmaslik, resurslarning cheklanganligi, huquqiy va xavfsizlik masalalari, infratuzilmaning yetishmasligi hamda marketing va raqobatbardoshlik bilan bog'liq muammolar ko'rib chiqiladi. Shuningdek, muammolarni hal qilish uchun zarur bo'lgan yechimlar taklif etiladi.