INTERAKTIV DARS METODLARI VA ULARNING BOSHLANG‘ICH SINFLARDA QO‘LLANISH IMKONIYATLARI - Jaloliddinova Nargiza (University Research Base, 2024)
Mazkur maqolada boshlangʻich sinf darslarida interaktiv metodlardan foydalanish , boshlangʻich taʼlimni tashkil etishda interaktiv metodlarning tutgan oʻrni taʼlim tizimiga zamonaviy yondashuvlar haqida fikr yuritiladi. Bugungi kunda taʼlim jarayonida interaktiv metodlar innovatsion texnologiyalar, pedagogik va axborot texnologiyalarini oʻquv jarayonida qoʻllashga boʻlgan qiziqish va eʼtibor kundan - kunga kuchayib bormoqda, bunday boʻlishining sabablaridan biri, shu vaqtgacha anʼanaviy taʼlimda oʻquvchi , talabalarga faqat tayyor bilimlar berib kelingan bolsa , zamonaviy texnalogiyalar ularni egallayotgan bilimlarini oʻzlari qidirib topib , mustaqil ravishda oʻrganib va tahlil qilib , ushbu qilingan ishlardan xulosalar keltirib chiqarishga undaydi. Oʻqituvchi bu jarayonda shaxsni rivojlanishi, shakillanishi bilim olishi va tarbiyalanishiga sharoit yaratadi , shu bilan birgalikda boshqaruvchanlik funksiyasini bajaradi.