BEHBUDIY- O‘ZBEK ADABIYOTINING BIRINCHI MUALLIMI - Ismoilov Dilyor Shakarbekovich; Qayumova Muqaddasxon (University Research Base, 2024)
Ushbu maqolada Turkiston Jadidlarining ilk rahnamosi, mustaqil hurriyat g’oyasi asoschisi, yangi maktablar targ’ibotchisi, ma’rifatparvar olim Mahmudxo‘ja Behbudiyning ta’lim olishni targ’ib qilishga bag’ishlangan hayoti va ijodi haqida ma’lumotlar berilgan. Mavzu yuzasida adabiyotlar taxlili va adabiyotlar sharxi yuzasidan olimlar fikrlari keltirilgan.