BOSHLANGʻICH MATEMATIKA: JUFT VA TOQ SONLAR - Mamajonova, Nazokatxon; Sharobidinova, Fotima (University Research Base, 2024)
Ushbu maqola juft va toq sonlar haqidagi tushunchalarni muhokama qiladi. Juft sonlar (2, 4, 6, 8 va hokazo) 2 ga boʻlganda qoldiq 0 beradigan sonlar, toq sonlar (1, 3, 5, 7 va hokazo) esa 2 ga boʻlganda qoldiq 1 beradigan sonlardir. Maqolada ushbu sonlarning matematik fikrlash va raqamlarni klassifikatsiyalashdagi roli, shuningdek, ularni oʻrganish usullari keltiriladi. Juft va toq sonlar kundalik hayotda ham muhim oʻrin tutadi va bolalarning matematik koʻnikmalarini rivojlantirishda yordam beradi.