ZAMONAVIY TA’LIM SHAROITIDA TALABALAR SHAXSINING MA’NAVIY-AXLOQIY FAZILATLARINI SHAKLLANTIRISH - Maxmudova, Zilola (University Research Base, 2024)
Ta'lim muhitining zamonaviy sharoitida o‘quvchilar shaxsining ma'naviy-axloqiy fazilatlarini shakllantirish alohida ahamiyatga ega. Ushbu ish jadal texnologik taraqqiyot va ijtimoiy-madaniy muhitdagi o‘zgarishlar sharoitida axloqiy qadriyatlarni o‘rgatishning dolzarbligi va usullarini o‘rganadi. Tadqiqotning maqsadi talabalarda ma'naviy-axloqiy fazilatlarni rivojlantirishga yordam beradigan samarali yondashuv va strategiyalarni aniqlashdir. Bu jarayonda ta’lim muassasalari, oila va jamiyatning o‘rni, loyiha faoliyati, ko‘ngillilik va madaniy tashabbuslar kabi amaliy tadbirlar tahliliga e’tibor qaratiladi. O‘rganish natijalari shuni ko‘rsatadiki, ma’naviy-axloqiy tarbiyaning ta’lim jarayoniga integratsiyalashuvi mas’uliyatli va ijtimoiy faol avlodni shakllantirishga xizmat qiladi. Ishda yoshlar o‘rtasida ma’naviy-axloqiy me’yorlarni shakllantirishda maksimal samaraga erishish uchun ta’lim jarayonining barcha ishtirokchilarining hamkorligi muhimligi ta’kidlangan.