RAHBAR SHAXSI PSIXOLOGIYASI VA MULOQOTINING SHAKLLANISH XUSUSIYATLARI - Maxmudova, Zilola (University Research Base, 2024)
Ushbu maqolada lider shaxsini shakllantirish va uning muloqot qobiliyatlarini rivojlantirish xususiyatlari ko'rib chiqiladi. Etakchilik nafaqat boshqalarni boshqarish va boshqarish qobiliyatini o'z ichiga oladi, balki qat'iyat, ishonch, mas'uliyat va hamdardlik kabi ichki fazilatlarni rivojlantirishni ham talab qiladi. Rahbarning muloqot qobiliyatiga, jumladan, o‘zaro munosabatlarni o‘rnatish, ma’lumotni samarali yetkazib berish, tinglash va fikr-mulohazalarni qabul qilish qobiliyatiga e’tibor qaratiladi. Rahbarning shaxsiy xususiyatlari va uning muloqot qobiliyatlari o'rtasidagi bog'liqlik tahlil qilinadi, bu zamonaviy sharoitda muvaffaqiyatli etakchilik uchun muhim omil hisoblanadi.