UMUMIY OʻRTA TAʻLIM MAKTABLARIDA MILLIY BOLALAR FOLKLOR QOʻSHIQLARIDAN FOYDALANISHNING AHAMIYATI - Kaxarova, Gulnora (University Research Base, 2024)
Ushbu maqolada milliy bolalar folklor qoʻshiqlarining bolalar ijodiy va maʻnaviy rivojlanishidagi oʻrni hamda tarbiyaviy ahamiyati tahlil qilinadi. Folklor qoʻshiqlari bolalarning musiqiy koʻnikmalarini oshirish, emotsional barqarorlikni taʻminlash, milliy qadriyatlarni singdirish va ularni jamiyatga moslashish jarayonlarida muhim vosita ekanligi yoritib berilgan. Shuningdek, maqolada qoʻshiqlarning psixologik taʻsiri, ijtimoiy moslashuvga koʻrsatayotgan hissasi va bolalar ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirishdagi ahamiyati keng yoritilgan.