BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINING O‘QISH SAVODXONLIGINI IJODIY INDIVIDUALLIK ASOSIDA RIVOJLANTIRISH - Oripova, Dilnozaxon (University Research Base, 2024)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining o‘qish savodxonligini ijodiy individuallik asosida rivojlantirish masalalari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot usullari sifatida ilmiy adabiyotlarni tahlil qilish, kuzatish va pedagogik eksperiment qo‘llanilgan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, o‘quvchilarning individual qobiliyatlarini hisobga olgan holda o‘qitish jarayonini tashkil etish ularning o‘qish savodxonligini sezilarli darajada oshiradi. Xulosa qilib aytganda, boshlang‘ich ta'limda o‘quvchilarning ijodiy individualligini rivojlantirish muhim ahamiyatga ega.