MAKTABGACHA KATTA YOSH DAVRIDA BOLALAR TAFAKKURI VA MULOQOQT KO‘NIKMALARINING UYG‘UNLIGI - Haydarova Gulchiroy (University Research Base, 2024)
Maqolada nutqiy muloqot tarbiyasi va bola shaxsini rivojlantirishda uning ahamiyati haqida fikr bildirilgan. Maktabgacha katta yosh davrida bolalarning nutqni o‘zlashtirish jarayoni tugallanishi, psixik jarayonlarning rivojlanishida nutq va muloqotning bolaga ta'siri masalalariga ham to‘xtalib o‘tilgan.