G‘ARB MUTAFAKKIRLARI QARASHLARI PEDAGOGIK TAFAKKURNI SHAKLLANTIRISHNING NAZARIY ASOSLARIDAN BIRI SIFATIDA - Gulbahor Xolmirzayeva (University Research Base, 2024)
maqolada G‘arbning faylasuf olimlari va psixologlari tomonidan tafakkur mohiyati, inson xulq-atvorida tutgan o‘rni qanday talqin etilgani haqidagi mulohazalar bayon etilgan. Falsafiy va psixologik yondashuvlarning pedagogik dunyoqarash, xususan, bo‘lajak tarbiyachilar pedagogik tafakkurini shakllantirishda metodologik omil, nazariy asos bo‘lishiga e’tibor qaratiladi.