KREDIT-MODUL TIZIMIDA TALABALARNING MUSTAQIL ISHLARINI TASHKIL ETISH VA NAZORAT QILISH: MUAMMOLAR VA YECHIMLAR - Ismayilov, Akmal (University Research Base, 2024)
Oliy ta’lim muassasalarida kredit-modul tizimi nafaqat bizda, balki dunyoning koʻplab mamlakatlarida keng qoʻllanilayotgan tizim hisoblanadi. Ushbu tizimning e’tiborli jihatlaridan biri shundaki, oʻquv jarayonida katta e’tibor talabaning mustaqil ishlashiga va shu asosda fanlarni chuqurroq oʻzlashtirishiga qaratilganligidir. Shularni hisobga olib ushbu maqolada talabalarning mustaqil ishlarini toʻgʻri tashkil etish, shakllantirish, takomillashtirib borish va mexanizmini doimiy harakatini ta’minlash borasida fikrlar berilgan. Hamda kredit-modul tizimida talabalarning mustaqil ishlarini tashkil etish va nazoratini amalga oshirish, mavjud muammolar va ularning echimlari boʻyicha takliflar berilgan.