UMUM TA’LIM MAKTABLARI BOSHQARUV TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISHNING ZAMONAVIY TENDENSIYALARI - Erkinjonov Sardorbek Sodirjon o‘g‘li (University Research Base, 2024)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasi umumta’lim tizimini boshqarishning zamonaviy tendentsiyalari, normativ-huquqiy hujjatlar asosida ta'lim dasturlari va standartlari, ta'lim tashkilotlari va boshqaruv organlari tarmog‘i, shuningdek tizimning faoliyatini belgilovchi tamoyillar majmui tushuniladigan yangi ta'lim tizimini shakllantirish va nazariya va amaliyot nuqtai nazaridan umumta’lim maktablarini boshqarishni rivojlantirish uchun zarur shart-sharoitlar haqida so‘z boradi.