ZAMONAVIY JISMONIY TABIYA O‘QITUVCHISINING KASBIY KOMPETENSIYALARI - Valixanov, Saidbek (University Research Base, 2024)
O‘qituvchining faoliyati ham o‘zgartiruvchi, ham nazorat qiluvchidir. Shaxsiy rivojlanishni boshqarish uchun malakali bo‘lish kerak. O‘qituvchining kasbiy malakasi uning pedagogik faoliyatni amalga oshirishga nazariy va amaliy tayyorgarligining birligida ifodalanadi va uning kasbiy mahoratini tavsiflaydi.