TAʼLIM MUASSASASINI BOSHQARISH JARAYONIDA RAHBARNING KASBIY KOMPETENSIYASINI SHAKLLANTIRISH (MAKTABGACHA TA’LIM TIZIMI MISOLIDA) - Djalilova Madina Botirovna (University Research Base, 2024)
Maktabgacha ta'lim tizimida rahbarlarning kasbiy kompetentsiyasini shakllantirish ko'p qirrali jarayon bo'lib, nazariy bilimlar, amaliy ko'nikmalar va shaxsiy fazilatlar uyg'unligini talab qiladi. Uzluksiz kasbiy rivojlanish, murabbiylik va tajriba asosida oʻrganish imkoniyatlari orqali yetakchilar oʻz imkoniyatlarini oshirishlari va erta bolalik taʼlimini rivojlantirishga mazmunli hissa qoʻshishlari mumkin. Ushbu maqola maktabgacha ta’lim tizimidagi yetakchilikning murakkab va nozik tomonlarini yoritish, ta’lim yetakchilarida kasbiy kompetensiyani shakllantirishning nozik jihatlarini chuqurroq o‘rganishga qaratilgan.