TURIZM SANOATIDA MIJOZLAR BILAN MUNOSABATLARNI BOSHQARISHNING (CRM) O’RNI VA AHAMIYATI - Rasulov, Xamidjon (University Research Base, 2024)
Turizm sanoatida mijozlar bilan munosabatlarni boshqarish (CRM) korxonalar uchun strategik ahamiyat kasb etadi. CRM texnologiyalari va usullarini joriy etish orqali turistik kompaniyalar mijozlar ehtiyojlarini chuqurroq tushunib, ularga mos xizmatlarni taklif qila oladilar. Shuningdek, mijozlar bilan samarali munosabatlarni o‘rnatish kompaniyalarga mijozlarni uzoq muddatga saqlab qolish, ularning sodiqligini oshirish va raqobatbardoshlikni mustahkamlash imkonini beradi. CRM tizimi orqali kompaniyalar mijozlar haqida keng ko‘lamli ma’lumotlarga ega bo‘lib, marketing strategiyalarini optimallashtiradilar va takroriy savdolarni oshiradilar. Ushbu tezisda turizm sanoatida CRMning roli va ahamiyati, uning strategik jihatlari, hamda turistik kompaniyalarning muvaffaqiyatini oshirishga qanday hissa qo‘shishi haqida so‘z yuritiladi.