AKSIOLOGIK YONDASHUV ASOSIDA BO‘LAJAK BOSHLANGʻICH TA’LIM O‘QITUVCHILARIDA FUQAROLIK MADANIYATI MALAKALARINI RIVOJLANTIRISH - N.Xudoyberganov (University Research Base, 2024)
Jahon oliy ta’lim tizimida bugungi kunda bo‘lajak mutaxasislarni ta’lim - tarbiya jarayoniga aksiologik yondashuv asosida intellektual ma’naviy - axloqiy rivojlantirish ijtimoiy-iqtisodiy taraqqiyot hamda madaniy - ma’rifiy hayotga barkamol insonlar qilib tarbiyalash bu yo‘nalishda ularda fuqarolik madaniyatini xalq va millatning an’analarida, urf-odatlari, qadriyatlari mazmunini ifodalagan aksiologik yondashuv vositasidan foydalangan holda amalga oshirish bo‘yicha fundamental tadqiqotlarga alohida e’tibor qaratilmoqda ayniqsa, Buyuk Britaniya, Germaniya, Fransiya, AQSh, Rossiya kabi mamlakatlarda oliy ta’lim tizimida, ta’lim oluvchilarning bilim olishi, bo‘lajak kasbga hamda mehnatga tayyorlashning istiqbolli yo‘nalishini aniqlash, bunda faoliyatga aksiologik, akmeologik, texnologik, muamoli-modulli yondashuvlarni tadbiq etish bo‘yicha maqsadli ishlar amalga oshirilmoqda.