BOSHLANG‘ICH SINFLARDA MATEMATIKADAN TO`GARAK MASHG‘ULOTLARNI TASHKIL ETISH - Toshmatova, Urmonoy; Madvaliyeva, Nargiza (University Research Base, 2024)
To`garak mashg‘ulotlar boshlang‘ich sinf o‘quvchilarini tarbiyalashda, ularga kasb-hunar tanlashga oid bilim berishda yuqori natijalar beradi. Ayniqsa, iqtidorli o‘quvchilarda fanga qiziqishi, dunyoqarashi, zehni namoyon bo‘ladi. Bu esa boshlang‘ich sinf o‘quvchi lariga to‘la- to‘kis bilim berishda har bir o‘quvchining shaxeiy xususiyatlarini o‘rganishda o‘quvchining qobiliyati namoyon bo‘ladi. Boshlang‘ich sinflarda to`garak mashg‘ulotlami birinchi navbatda, matematika darslarida tashkil qilish katta ahamiyatga ega. Shu o‘rinda o‘qituvchi birinchi bosqichda o‘quvchilar orasidan matematikaga qiziqishi va iqtidorini aniqlashga imkon berib, ular bilan til topa oladi.