BOSHLANG’ICH MATEMATIKA KURSININI O‘QITISHDA TALABALARNING ALGORITMIK FIKRLASHINI RIVOJLANTIRISH IMKONIYATLARI - Odilova, Shahnozxon (University Research Base, 2024)
Algoritm nazariyasi – matematikaning yangi tarmog‘idir. Bugungi kunda elektron hisoblash mashinalari nazariyasi, dasturlash nazariyasi va amaliyoti, shuningdek, matematika ham bu nazariyaga tayanadi, matematik mantiq va kibernetika ham bu nazariyasiz ma’lum ma’noda mavjud bo‘may qoladi. Shu sabab o‘laroq, u barcha fanlarga xizmat qilishga va uning yuziga, ob'ektiga ega bo'lishga tayyor bo'lgan mustaqil fan sifatida maydonga chiqdi. Algoritmlar nazariyasi –o‘z nomi bilan algoritmlarni o‘rganuvchi fandir.