TO‘PLAMDAGI MUNOSABAT - Normatov A; Xojiqurbonova K, Xamroyeva M, Yunusova S, Ummataliyeva M (University Research Base, 2024)
X ´Y dekart ko‘paytmaning istalgan Gf qism to‘plami X va Y to‘plamlar orasidagi binar moslik deyiladi. To‘plamlar bir biriga teng bo‘lsa, u holda bunday moslikka to‘plam elementlari orasidagi binar munosabat deyiladi. Natural sonlar to‘plamini qaraganda sonlar orasidagi turli bog‘lanishlarni ko‘ramiz. Masalan, 9 soni 7 sonidan katta, 11 soni 8 sonidan 3ta ko‘p, 5 soni 4 sonidan keyin keladi va hokazo.