NOALGORITMIK TURDAGI KO‘RSATMALAR HAQIDA - Axmedova N.M.; Hoshimova, Ruxshona (University Research Base, 2024)
Algoritmik usullardan farqli o'laroq, noalgoritmik usullar bajaruvchining harakatlarini bir qiymatli bo‘lmagan holda to‘liqsiz determinatsiyalaydi. Noalgoritmik usullarni o'z ichiga olgan ko'rsatmalar bir yoki bir nechta noaniqlik darajasiga ega va bir xil vaziyatda bajaruvchilarning (yoki bitta bajaruvchining) turli harakatlarga olib keladi. Bunday holatda, masalan, quyidagi holatlar bo'lishi mumkin: 1) ko'rsatmalar kiritilgan buyruqlar hech qanday natijaga olib kelmaydi (faollashtirmaydi), chunki ommaviylik xususiyatlariga ega emas; 2) ko'rsatmalar kiritilgan buyruqlarning har birini (yoki kamida bittasini) boshlang‘ch holatdagi ob'ektlarning turli xil o'zgarishlariga olib keladigan turli harakatlar orqali amalga oshirilishi mumkin. Shu bilan birga, o'z navbatida, turli holatlar bo'lishi mumkin, masalan: a) ushbu ko'rsatmani bajarish mumkin bo'lgan aniq harakatlar berilmagan; b) ushbu ko'rsatmani bajarishingiz mumkin bo'lgan aniq harakatlar berilgan va bajaruvchi ulardan birini tanlashi mumkin va hokazo.