İBTİDAİ SİNİF MÜƏLLİMLİYİ İXTİSASI ÜZRƏ KADR HAZIRLIĞINDA RİYAZİYYAT FƏNNİNİN ROLU - Şükürov, Rasim (University Research Base, 2024)
Məqalədə ali pedaqoji məktəblərdə “ İbtidai sinif müəllimliyi” ixtisası üzrə kadr hazırlığının problemləri araşdırılır, ibtidai sinif müəllimlərinin hazırlığı prosesində riyaziyyatın rolu qeyd edilir, eyni zamanda bu prosesdə əsas fənlərdən biri olan “Riyaziyyat dərslərində cəbr və funksional asılılıqların propedevtikası” fənninin məzmunu və tədrisi xüsusiyyətləri xüsusilə diqqət mərkəzində saxlanılır.