DORIVOR O‘SIMLIKLARGA BOY BO‘LGAN BERBERIDACEAE OILASI - Mannobov, Omadbek (University Research Base, 2024)
Berberidaceae – bu gulli o‘simliklarning bir oilasi bo‘lib, odatda “berberislar” yoki “barbarislar” deb nomlanadi. Bu oila turli xil ko‘p yillik o‘simliklar va butalarni o‘z ichiga oladi, ko‘pincha dorivor xususiyatlari va bog‘-manzaraviy qiymati bilan mashhur.