ICHKI AUDITNI RIVOJLANTIRISHNING ASOSIY OMILLARI - Mexmonaliyev, Ulug‘bek (University Research Base, 2024)
Zamonaviy sharoitda kompaniyada ichki audit xizmatini tashkil etilishi ushbu kompaniya rahbariyatiga samarali va aniq qarorlar qabul qilish uchun moliyaviy-xoʻjalik faoliyati toʻgʻrisida eng shaffof va ishonchli iqtisodiy maʼlumotlarni taqdim etishga imkon beradi, yuqori samarali buxgalteriya tizimini va qoidabuzarliklarning oldini oladi, tarkibiy boʻlinmalar hisobotlarining obyektivligi va ishonchliligini tasdiqlaydi, soliqqa tortishni optimallashtiradi.