MAKTAB O‘QUVCHILARIDA KASBIY QIZIQISHLARNI ANIQLASHDA PSIXOLOG ROLI - Asilova Sanobarxon Xatamboyevna; Ibrohimova Muslimaxon (University Research Base, 2024)
Mazkur maqolada o‘spirinlik davridagi bolalarning eng dolzarb muammolaridan biri sanaladigan kasb tanlash, ma’lum kasbga ega bo‘lish va shu orqali hayotda o‘z o‘rinlarini topishga doir ma’lumotar keltirilgan. Ya’ni maqolamning mazmuni shundan iboratki, maktab o‘quvchilarida kasbiy qiziqishlarni aniqlash va rivojlantitishga doir ma’lumotlar va bu borada psixologlarning roli va ahamiyati bayon etilgan. Shuningdek o‘quvchilarning kasbiy qiziqishlarini aniqlashga oid metodikalar va ulardan to‘g‘ri foydalanish borasida fikr va mulohazalar keltirib o‘tilgan.