“YEVROSIYO” MINTAQASI LANDSHAFTI REYETROPROSPEKTIV TAHLIL - Tog‘ayeva, Dilnoza (University Research Base, 2024)
Yevrosiyo mintaqasida taraqqiy etayotgan siyosiy jarayonlar turli xil munosabatlarning kuchayishiga sabab bo‘lmoqda. Birgina misol, XIV asrda hukumronlik qilgan Amir Temur davriga nazar soladigan bo‘lsak, zamonsining o‘ziga xos rivojlanishi bo‘lsada, xalqni erkin-farovon yashashi uchun tashqi omillarning ta’sirini nazorat qilgan. G‘arb va Sharqni bog‘lab turuvchi Buyuk ipak yo‘lining ahamiyati nechog‘lik muhimligi aks ettirilgan. Shu asnoda, Amir Temur hukumronlik qilgan mintaqasida siyosiy daholigi sababli barqarorlikni ta’minlagan.