JADID MILLIY ADABIYOTINING VUJUDGA KELISHI VA JADID IJODKORLARI TOMONIDAN ILGARI SURILGAN G’OYALAR - Mo‘ydinova, Irodaxon (University Research Base, 2024)
Ushbu maqolada jadid milliy adabiyotining vujudga kelishi, jadid adabiyotining o’zbek milliy adabiyotiga qo’shgan hissassi, tutgan o’rni haqida so’z boradi. Shu bilan bir qatorda jadid asarlarida ilgari surilgan g’oyalar va ularning milliy ozodchilik, millat va xalq manfaati yo’lidagi xizmati, haqida ma’lumotlar berilgan.