BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINING HISSIY INTELLEKTINI OSHIRISHDA KITOB O‘QISHNING AHAMIYATI - Inoyatova, Dilnoza (University Research Base, 2024)
Maqola boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining hissiy intellektini rivojlantirishda kitob o‘qishning ahamiyatini o‘rganadi. Hissiy intellektning empatiya, o‘z-o‘zini boshqarish, ijtimoiy ko‘nikmalar kabi muhim tarkibiy qismlari o‘quvchilarning shaxsiy va ijtimoiy rivojlanishiga katta ta'sir ko‘rsatadi. Maqolada turli adabiyotlar tahlil qilinib, kitob o‘qishning hissiy intellektni rivojlantirishda qanday rol o‘ynashi ko‘rsatiladi. Shuningdek, o‘quvchilarning hissiy intellektini oshirishga qaratilgan kitob tanlash va o‘qish bo‘yicha amaliy tavsiyalar beriladi.