O‘ZBEKISTONDA GENDER TENGLIGINING HUQUQIY ASOSLARI: IJTIMOIY-FALSAFIY TAHLIL - Abdullaxo‘jayev, Adxamxo‘ja (University Research Base, 2024)
Maqolada milliy qonunchiligimizda ayol-qizlarni huquq va manfaatlarini himoyaq ilish va ularga davlarimiz tomonidan yaratib berilayotgan imtiyoz va imkoniyatlar, so'nggi yillarda ayol-qizlarga nisbatan zo'ravonli va uning har qanday shakllariga murosasiz kurashni kuchaytilganiligi va gender tengligi borasida huquqiy, siyosiy,ijtimoiy, iqtisodiy va ma'naviy sohalardagi islohotlar va ularning mazmun-mohiyati xususida fikr yuritiladi.Demokratik islohotlarini yanada jadallashtirish ayol-qizlarni ham ma'naviy hayotda, ham siyosiy-rahbarlik sohasida faolligini oshirish eng muhim vazifalardan biri ekanligi, aholini huquqiy madaniyatini yuksaltirish orqali faol fuqarolik jamiyatini barpo etish kabi oliyjanob maqsadlar gender tengligini ta'min etilishi bilan uzviy bog'liq ekaniligi alohida ta'kidlab o'tilgan.