HOZIRGI O‘ZBEK HIKOYACHILIGINING YETAKCHI TAMOYILLARI - E’zozxon, Qobilova; Teshaboyeva, Zumradxon; Ergasheva, Sug‘diyona (University Research Base, 2024)
Mazkur maqolada hikoyachilikning nazariy asoslari, hikoyachilikdagi yangilanish tamoyillari, hozirgi hikoyachilikning rivojlanish tarixi, zamonaviy o’zbek hikoyachilining yetakchi tamoyillari masalasi Abduqayum Yo’ldosh hikoyalari misolida tahlil qilingan. Abduqayum Yo’ldosh hikoyalarida “shahar” va “qishloq” makonining o’rni va ahamiyati ochib berilgan.