ЎРТА ОСИЁ МУТАФФАКИРЛАРИ АСАРЛАРИДА БАҒРИКЕНГЛИК ҒОЯСИНИНГ ТАЛҚИН ҚИЛИНИШИ МАСАЛАСИГА ДОИР - Муртазаева, Раҳбархон (University Research Base, 2024)
Шарқ мамлакатлари.... Шарқ фалсафаси... Жаҳон цивилизациясининг бугунги тараққиётига тамал тошини қўйган Буюк Шарқ юзлаб, минглаб даҳоларни етиштиргани ҳеч кимга сир эмас. Ўрта асрлар Ўрта Осиёда яшаб, ижод этган аждодларимизнинг бой илмий мероси маълумки, асрлар оша бутун инсоният учун зиё чашмаси бўлиб хизмат қилган ва қилмоқда.