BOSHLANG’ICH TA’LIMDA MATEMATIK BILIMLAR BERISH VA O‘QUVCHILAR TARBIYASINI UZVIY RAVISHDA TASHKIL ETISH - Alixodjaev Raxmonali Mexmonovich (University Research Base, 2024)
Ushbu makolada boshlang’ich sinf o’quvchilariga maetematik bilim berish bilan birga dars jarayonida o‘quvchilar muayyan dasturiy bilim, ko‘nikma va malakalarga ega bo‘lish bilan birga raqamlarda ifoda etilgan milliy ma’naviyatimiz bilan ham tanishib boradi shuningdek yosh avlodni har tomonlama kamolotga yetgan, chuqur bilimli, ahloq-odob me’yorlarini puxta o‘zlashtirgan, pok vijdonli, otalar ishining munosib davomchilari qilib tarbiyalashga alohida e’tibor berilib, bugungi yoshlarning mantiqan to‘g’ri fikr yuritib, aniq, qisqa va sodda tilda so‘zlashni o‘rganishlari haqida so’z boradi.