ONLAYN TA’LIM JARAYONIDA FOYDALANADIGAN PLATFORMALAR - Akbarova Husnidaxon (University Research Base, 2024)
Bu maqolada, talim jarayonlarini raqamli texnologiyalar asosida samaradorligini oshirish haqida ma’lumot beriladi. Raqamli texnologiyalar, masofaviy ta’lim, onlayn darslar va interaktiv darsliklar kabi vositalar orqali ta’lim jarayonlarini o‘rganish va o‘qitishni samaradorligini oshirishda qanday rol o‘ynashi aytib o‘tilgan. Maqolada ta’lim jarayonlarini raqamli texnologiyalar orqali tashkil etishning o‘ziga xos afzalliklari, bu usullarning talabalarga va o‘qituvchilarga qanday foyda keltirishi, shuningdek, bu texnologiyalarning ta’lim jarayonlarini samaradorligini qanday darajada oshirishi haqida ma’lumotlar mavjud. Maqola ilmiy tadqiqotlarga asoslanib tuzilgan bo‘lib, raqamli texnologiyalar asosida ta’lim jarayonlarining samaradorligi va uning muhim ahamiyati haqidagi so‘zlashishlarni ham o‘z ichiga oladi.